Preprufe-bituthene

Preprufe® je poseben tip membranske hidroizolacije iz bele sintetične folije, na bazi HDPE s posebnim patentiranim nanosom, ki v kontaktu s svežim betonom zreagira v trajno elastično lepljiv spoj z visoko adhezijo.

Pri GRACE sistemu Preprufe gre za kombiniran sistem hidroizolcije, pri čemer v splošnem velja, da se sintetična folija Prepreufe 300R vgrajuje kot horizontalna hidroizolacija, Preprufe 800PA, Bituthene 8000, Bituthene 4000 ali Bituthene 3000 pa izključno kot vertikalna hidroizolacija, kjer je možen širok odkop.Preprufe 160R se vgrajuje kot vertikalna hidroizolacija v primeru kontaktne gradnje na steno varovalne jame. Tipična uporaba Preprufe sistema je na terenih z majhno nosilnostjo in prisotno talno vodo.

Poleg hidroizolacijskih del, ravnih streh in suhomontaže, izvedemo tudi vsa ostala zaključna dela v gradbeništvu, izvedemo montažo dekorativnih tapet, montažo dekorativnega kamna... Vgrajujemo samo najkakovostnejše materiale, ki so na trgu, pri tem pa sodelujemo direktno z dobavitelji. (Fragmat, Kema, Sika, Knauf, Lespatex, Sies in drugi...)

Prednosti sistema sledijo iz polne zlepljenosti hidroizolacije s konstrukcijo:

  • Preprečeno je potovanje vode med membrano in betonom
  • V primeru posedanja in razpok podložnega betona oz. podlage ni poškodovana
  • Pri gradnji v neposrednem kontaktu z varovalno steno gradbene jame se hidroizolacija Preprufe drži objekta in ne prihaja do pretrga ob posedanju objekta
  • Detajl stik hidroizolacije plošča-stena je premaknjen navzgor in tako izveden izven točke največje nečistoče in vode
  • Eventuelne potrebne sanacije so krajevno omejene, saj je potovanje vode onemogočeno in lahko potuje le po delovnih/dilatacijskih stikih, ki jih je priporočljivo dodatno varovati
  • Za razliko od hidroizolacij na osnovi bentonita sistem Preprufe/Bituthene ni odvisen od aktivacije z vodo in stalne mehanske omejenosti.
  • Celoten sistem izolacije Preprufe–Bituthene je odporen tudi na vpliv agresivnega okolja (slana voda, CO2, ....)