Hidroizolacije

Pri gradnji je zelo pomembna dobra hidroizolacija, ki ščiti objekt pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Njen osnovni namen je preprečevanje prepuščanja vode in nastanka vlage v zidovih. S pravilno vgradnjo in izbiro materialov zagotavljamo kvalitetno in zanesljivo opravljeno storitev.

Odpravljanje posledic slabe hidroizolacije je DRAGO in KOMPLEKSNO, zato ji namenite dovolj pozornosti že pri gradnji.  V FAZI GRADNJE JE STAVBO NAJLAŽJE ZAŠČITI IZ ZUNANJE STRANI,  KASNEJE PA LAHKO SANACIJA ZAHTEVA PRECEJŠEN POSEG IN VELIK FINANČNI ZALOGAJ.

Preprufe-bituthene

Preprufe® je poseben tip membranske hidroizolacije iz bele sintetične folije, na bazi HDPE s posebnim patentiranim nanosom, ki v kontaktu s svežim betonom zreagira v trajno elastično lepljiv spoj z visoko adhezijo.

Hidroizolacija mostov

Namen je izvedba zaščite cementnega betona in armature voziščnih plošč pred kemijskimi in fizikalnimi vplivi vode ter v vodi raztopljenih soli.

Vertikalne in horizontalne hidroizolacije

Horizontalna hidroizolacija je položena vzporedno s tlemi in preprečuje navpični vdor vlage iz tal, vertikalna hidroizolacija se polaga na stene in preprečuje vdor vlage iz zemlje prek stene pri zasutih delih objekta.

Dilatacije in delovni stik

Tesnjenje šibkih točk v armirano betonskih konstrukcijah, je obvezno pri izvedbi sistema bele kadi ali pri dilatetiranjih objektov.

Hidrostop

Tesnenje balkonov, kopalnic, bazenov, ipd., kjer je pričakovati povečano vlaženje stenskih in talnih površin.